Det måste vara radion

Jag vet inte om jag tycker det är så roligt.

Såhär står det i ett stycke av kortvåg:

“Det läcker in vatten från gatan när det regnar. Det läcker förresten överallt i det här gamla huset. Som om huset självt är någon form av blötdjur som behöver vatten för att leva.”

För drygt 40 minuter sen, lagom till sängdags för tjejerna, kommer Jonna ut från sitt rum och säger “Eh, titta på taket” Jag tittar på taket och lägger märke till att lampan reflekterar ljuset lite skojigt. Inget revolutionerande alls. Sen säger hon “Titta på min säng” Då fattar jag. Jonnas säng är blöt. I taket, en bra bit bort från där lampan reflekterar 4 ljuspunkter ‘lite skojigt’ droppar det vatten. Känns sådär faktiskt men om man ska se något positivt i det hela så är det bara regnvatten och inte avloppsvatten. Man får vara glad för dom små sakerna. Så nu har jag placerat ut plastbackar och torkat vatten. Flyttat ökenråttor och letat fram alla konstiga vassa verktyg som jag hittat och punkterat innertaket på ett par ställen. Nu låter det lite av porlande vatten som då och då avstannar för att bytas mot ett envist droppande. Jag känner på mig att natten kommer bli lång. Och på något sätt är det svårt att inte tänka att det någonstans i huset står en radio inställd mellan P1 och P2 och tar in havet.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nP9-dIkEXkE]

Related Posts

1 comment

[…] allt julordnande har vi haft fullt upp med att reda ut vår vattenskada. Det hela började med ett ”oskyldigt” droppande från taket i den äldsta bonusdotterns rum. Efter visst detektivarbete listade vi till sist ut att […]

Leave a reply