Det där med vatten och en What if…

De senaste två veckorna har varit lite hektiska. Jul och nyår har stått för dörren och samtidigt, bland allt julordnande har vi haft fullt upp med att reda ut vår vattenskada. Det hela började med ett “oskyldigt” droppande från taket i den äldsta bonusdotterns rum. Efter visst detektivarbete listade vi till sist ut att det förmodligen berodde på hängrännan. Men likt en whodunnit väntade en oväntad överraskning bakom knuten och snart blev det klart för oss att läckaget och skadans omfattning var större på alla de vis. Så de senaste två veckorna har jag läst på. Och om jag hade haft tillgång till ett riktigt bra fantastiskt bibliotek, säg som till exempel Sandman eller varför inte den gamle gode Sieger Sirak Indur hade jag troligen bett den ansvarige bibliotekarien plocka fram böcker med titlar som tillexempel:

Fönster, en utförlig guide i hur man byta glasen mellan världarna av H G Wells

Fukten och Jag. ett träsktrolls memoarer

Mögel har också känslor – Råd och tips hur du gör slut med möglet på bästa sätt

Och till sist, Grymkäfts fällor.
Ja, denna lilla guldklimp som borde finnas i alla bibliotek är nämligen egentligen en guide i försäkringsbolags regelverk. Så måste det vara. Stor hemförsäkring med bostadsrättstillägg? Hela fyra dödskallar med option på en femte om man skulle råka få vissa typer av skador som försäkringsbolag A anser att försäkringsbolag B (som är BRFs bolag) ska ta. Men eftersom bolag A och B inte skiljer sig nämnvärt i några villkor skulle ju inte heller bolag A ersätta skadan om det var de som försäkrade BRF och bolag B försäkrade vår familj.

Nåväl, inte ska man gråta över rivet tak inte. Som det verkar kommer det mesta att lösa sig relativt ok ändå till sist. Och dessutom har jag på kuppen fått ett uppslag till en ny karaktär som vår gode Aurora Miller kommer få stifta bekantskap med lite senare. Det går inte att fantisera fram en byråkrat har jag insett. För verkligheten överträffar dikten varje gång.

Och som en sen julklapp tycker jag ni ska läsa följande underbar artikel på io9. Både artikeln och dess kommentarer är otroligt underhållande.

If famous writers had written Twilight 

Leave a reply