Bokhylledrömmar och Made for China!

Aldrig förr har väl drömmen om en platsbyggd bokhylla varit så nära som nu. Vår boning är nämligen snart en enda stor byggarbetsplats och då känns det liksom dumt att inte göra lite andra ingrepp samtidigt. Det är planen i alla fall. Så med hjärnan på högsta växel scannas nätet av efter byggbeskrivningar till platsbyggda bokhyllor, läses bokhylleporr och letas stegar på räls och hjul.

Made for China, en term jag inte hade hört förut, gjorde sitt intåg i mitt liv igår. Jag har snöat in på hängslen, tweed och bruna(!?) brogueskor. Fast jag vill ju samtidigt att det ska vara mer Johan än brittisk lord. Inte alltid lätt. Men sakta gör jag framsteg. Skor däremot har visat sig vara riktigt svårt. För det räcker ju inte med att det ska vara bruna brogueskor med rätt stil. Det ska dessutom vara rätt brun. Ja jag säger då det. Det lär ju sluta med att man står där med ett par converse igen i vår och svär över blöta fötter och platta sulor. Men så hittade jag skorna. Just precis dom där skorna. Ni vet dom där bruna brogueskorna som var rätt mycket Johan och inte så mycket brittisk lord.

 

Beams och dr Martens har alltså gjort ett samarbete och fått till en perfekt broguekänga istället för den rätt fula broguekänga som dr Marten valt att ta fram själv. Men… här lägger sig nornorna i min plan och ser till att denna skomodell endast, och med emfas, säljs i Kina. Inte ens i Beams hemland, Japan, kan man köpa skon. Och att försöka beställa den via valfri onlineåterförsäljare går inte. För den här skon är Made for China. Så är det. Vi andra får helt sonika stå och titta på.

Leave a reply