Read an RPG book in public week

Kanske att det inte behövs, och många av oss gör väl det här då och då. Men jag gillar initiativet. Och framförallt gillar jag den effekt det redan har börjat få genom spridningen av eventet. Ett café i schweiz har infört RPG-söndagar där, om du läser en rollspelsbok får en kaffe gratis. Någon som vill införa?

Jag är helt enkelt för. Så sprid det vidare nu. Mer info, och material man kan använda och sätta upp finns på the escapists hemsida

The Escapist har utnämnt tre veckor under 2010 till “read an RPG book in public-week” och två av dom har redan varit. Nästa, och sista gången för 2010 är den 26 september till den 2 oktober. Bara att förbereda sig med andra ord.

Gå med i Facebookgruppen också när ni ändå är igång 🙂
Och twittrar ni om eventet, använd hashtagen #readrpgs

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3vcPI_c7KDc&w=480&h=385]

Related Posts

5 comments

Jag skulle framförallt uppmana rollspelare att vara ärliga med sin hobby. När någon frågar vad man ska göra i helgen berätta att du ska spela rollspela.

Absolut, men finns verkligen dom där fortfarande? Dom som ansåg sig för coola för att erkänna att dom spelade rollspel men som alltid dök upp till speltillfällena ändå.

Att vara ärlig med sin hobby är helt självklart, men chansen är stor att man bara når ens egen sfär. Att synliggöra hobbyn (vilket tex sverok gör under spelveckan) brett är desto bättre.

Att läsa en regelbok på ett fik spelar väl ingen större roll. Men jag vill ha gratis kaffe när jag gör det 😉

[…] vecka är det read an rpg book in public week och i min post på ämnet nämnde jag ett kaffe som gav läsare av rollspelsböcker en gratis kaffe vilket jag tyckte var […]

Jag tror att det är vanligare än man tror att man inte berättar att man spelar rollspel.

Det är klart att inget har förändrats gällande grupptryck och att man intresserar sig för en hobby som inte är 100% hipp.

Ja, du har kanske rätt. Man borde göra en webbenkät på ämnet. Är du öppen med din rollspelshobby?

För egen del är jag geek dygnet runt, på jobbet, hos svärmor, på dagislämningen, på krogen, hos vännerna. Men det ska tilläggas att även svärmor kan tänka sig ett parti Tsuro när andan faller på.

Att vara nörd är ganska hippt idag ändå. Elller ser jag allt med lite för rosa glasögon?

Leave a reply