Ett sidospår om spel och kaffe

Nästa vecka är det read an rpg book in public week och i min post på ämnet nämnde jag ett kaffe som gav läsare av rollspelsböcker en gratis kaffe vilket jag tyckte var sympatiskt. Men jag ångrar mig nu.
Ett brädspelskafé i Toronto som utöver att ha gott kaffe, får vi hoppas, har 1500+ brädspel i lokalerna och deras personal hjälper till med regler och instruktioner till sina gäster.

För en mindre summa får man spela ett av kaféets spel. Enligt Snakes and lattes kommer de snart att börja köra temakvällar och införa ett hyrsystem så att man kan ta med sig ett spel hem och spela med vännerna i hemmamiljö.

Kan ingen öppna en svensk filial av Snakes and lattes?

Som en brädspelsbar på konvent fast alla dagar om året och med bättre tillbehör. För även om man på rätt många kafé idag kan spela både bräde och råttfällan skulle jag gärna lägga ett par timmar valfri dag i veckan på att gå till ett brädspelscafé.

Någon som vet om det finns något ens snarlikt i göteborg? Speltisdagarna på Cello var trevliga, men pågår det fortfarande?

Related Posts

Leave a reply