Hej Aurora Miller

Inatt fick jag besök av Aurora Miller. Vi har aldrig setts. Hon berättade för mig om sin sybehörsaffär och vikten av ordet anspråkslös och jag antecknade. I morse hade hon gått men lämnade kvar en märklig maskin och en lapp med texten: “VAD ANVÄNDER MAN EN SÅDAN TILL?”

Jag vet inte, tycker främst att den ser märkvärdig ut. En förkromad maskin. Kanske ett verktyg, kanske ett vapen. Ett vapen för de glamorösa och bättre bemedlade. Ett verktyg för ett annat liv, mindre anspråkslöst. Nästan som om det var byggt i flamboyantstil. Ja om maskinen hade haft fönster eller dörrar.
Problemet är att Aurora Miller har inget att göra i Splitter och definitivt inte hennes maskin. Så jag lämnar maskinen på skrivbordet och gör en anteckning här och återvänder till barrskogen, Akela och flyttstensblocken.

Och förresten, Aurora Miller, om du läser det här är du välkommen tillbaka.

1 comment

[…] till sist. Och dessutom har jag på kuppen fått ett uppslag till en ny karaktär som vår gode Aurora Miller kommer få stifta bekantskap med lite senare. Det går inte att fantisera fram en byråkrat har jag […]

Leave a reply