Fria fantasier vs verkligheten

Den 18:de november i år publicerade the daily mail en artikel där man lite skönt spekulativt funderade på om Hitler egentligen planerade att anfalla London och New York i UFOn. I führerns hemligaste av vapen, SchicksalSaucer der Himmel.

En artikel där man klistrat in ett järnkors på en gammal illustration av ett ufo, för att man tyckte det såg lite fräckt ut. Egentligen handlade artikeln om en bok där en polsk författare ansåg sig ha bevis för att tyskarna inte bara hade planer på att bygga ett UFO, utan att de också hade kommit såpass långt att det faktiskt hade flugit.

Enter internet… som genom ett trollslag finns det nu massor med fina blogginlägg om att tyskarna verkligen flög med UFOn.

Kanske att det här egentligen bara är ett PRtrick för den fantastiska Iron Sky, vem vet. Men lite fint är det ändå. Verkligheten vinner ibland trots allt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4KEueJnsu80?rel=0&w=600&h=360]

I vilket fall, jag hade gärna spelat scenariot där man ska rädda London från flygande mysteriska objekt fulla med arga tyskar. Det låter ju faktiskt precis hur fantastiskt som helst.

Förresten, SchicksalSaucer der Himmel kan grovt översättas till Doom saucer of the skies och myntades av Boing Boing. Men visst hade det varit ett fint namn på ett hemligt tyskt vapen anno 1944?

Leave a reply